Акценти
Начало / Избори / Избори 2015 / Апостолски брой кандидати влизат в едномесечна надпревара за кметския стол в Плевен

Апостолски брой кандидати влизат в едномесечна надпревара за кметския стол в Плевен

12 кандидати – 11 мъже и една жена, влизат днес в предизборна битка за кмет на община Плевен. Двама от кандидатите са издигнати от местни коалиции, другите – от партии. Единствената дама сред претендентите е Биляна Велева Грънчарова,  издигната от Движение за радикална промяна „Българската пролет“ . Кандидатите на местните коалиции са Антон Георгиев, издигнат от Коалиция за промяна –БСП и ПК „Тракия“, и Георг Спартански – кандидат на коалицията „Плевен може, Плевен побеждава”.

Сегашният кмет на Плевен – проф. Димитър Стойков, отново е кандидатът на ГЕРБ.  От АБВ залагат в кметската надпревара на  Цветан Антов.

Красимир Атанасов е издигнат от „Социалистическа партия Български път”, Христофор Дочев – от партия „Глас народен”, Николай Маринов е кандидатът на НФСБ. От „Движение 21”  издигат Велислав Танев, Димчо Първанов е издигнат от  Политическа коалиция „Българска радикална левица”, Адриан Асенов  – от ПП „Атака“, Иван Нинов е кандидатът на Социалдемократическа партия.

82 пък са кандидатите за кмет на кметство в община Плевен. За общински съветници регистрираните са 446 кандидати в 29 кандидатски листи.

В дните преди кампанията всички претенденти заявиха, че ще водят честна и толерантна предизборна надпревара. Пожелаха си противопоставяне на програми, а не ползване на компромати.

Стартът днес е даден, финалът е след месец – на 25 октомври, пред урните.

Пожелаваме успех на всички! Нека ги водят разумът, честта, достойнството!

Прочетете също:

Рекорден брой подадени сигнали за нарушения на изборите в Плевен

Рекорден брой сигнали са били подадени за нарушения по време на местните избори в област ...