Акценти
Начало / Общество / Нов общински съветник ще положи клетва в състава на Общински съвет – Плевен

Нов общински съветник ще положи клетва в състава на Общински съвет – Плевен

Нов общински съветник ще положи клетва в състава на Общински съвет – Плевен. Димитър Митев влиза на мястото на избрания за народен представител от 15-МИР – Плевен Свилен Трифонов. Полагането на клетва е първа точка в предварителния дневен ред от 29-те предложения на насроченото за 27 април /четвъртък/ заседание на Общинския съвет.

Пълномощията на Свилен Трифонов като общински съветник от листата на МК „Демократична България – Обединение (ПП СДС, ПП БЗНС)“ в ОбС – Плевен са прекратени с решение на ОИК – Плевен от 13 април 2023 г. Със същото решение се обявява за избран следващият по ред от тази листа Димитър Митев. Решението на ОИК – Плевен не подлежи на оспорване и влиза в сила незабавно след обявяването му.

В качеството си на общински съветник в състава на Общински съвет – Плевен Свилен Трифонов заемаше и поста на един от петимата заместник – председатели на местния парламент, председател бе на Правната комисия и член на Постоянна комисия по „Общинска собственост и инвестиционна политика“. В тази връзка на предстоящото заседание освен полагане на клетва от Димитър Митев, предстои да бъдат гласувани промени и в съставите на съответните комисии.

Заседанието на Общински съвет – Плевен на 27 април ще започне в 09.00 ч. в Конферентната зала на Община Плевен в сграда „Гена Димитрова”. Традиционно сесията ще се излъчва в реално време на интернет страницата на институцията: https://obs.pleven.bg/

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...