Начало / Крими / Задържани са двама за кражба на телефон от 14-годишно момиче

Задържани са двама за кражба на телефон от 14-годишно момиче

По искане на Районна прокуратура-Плевен, Районен съд-Плевен определи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Ю.Д., на 21 години, и спрямо Е.Б., на 22 години.

Двамата са привлечени като  обвиняеми за това, че на  28.02.2023 г.,  в землището на село Градина,  област Плевен са отнели мобилен телефон от 14-годишно момиче,  като са употребили  за това сила и заплаха.

От проведените незабавни издирвателни мероприятия от служители на РУ- Долни Дъбник били установени извършителите на деянието.

 В хода на разследването при извършено претърсване и изземване в дома на единия от обвиняемите е намерен и иззет отнетият мобилен телефон. Същият е върнат на собственика.

На 01.03.2023 г., с постановление на наблюдаващия прокурор в Районна прокуратура-Плевен, обвиняемите са задържани за срок до 72 часа, в който срок е внесено искане в Районен съд – Плевен да им бъде определена най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Съдът е приел доводите на Районна прокуратура-Плевен, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянията от страна на обвиняемите, както и че е налице реална опасност те да извършат престъпление или да се укрият, поради което постановил спрямо тях постоянна мярка „Задържане под стража“.

Определението на съда подлежи на жалба и протест.

Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура-Плевен.

 

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...