Начало / Крими / Районна прокуратура- Плевен задържа осем лица за трафик на хора

Районна прокуратура- Плевен задържа осем лица за трафик на хора

Районна прокуратура-Плевен наблюдава досъдебно производство, в хода на което са събрани достатъчно доказателства за извършено престъпление по раздел IX от НК „Трафик на хора“.

По делото са привлечени в качеството на обвиняеми и задържани осем лица, български граждани – МД, на 23 години, ЕМ, на 25 години, Й.Ц, на 33 години, Ц.Г., на 52 години, А.М., на 46 години, С.С., на 28 години, И.Г., на 25 години и Б.А., на 24 години.

В хода на разследването е установено, че престъпната дейност на лицата се е извършвала през последните четири години на територията на различни градове в Германия, основно гр. Билефелд и гр. Берлин. Там жертвите били принуждавани да извършват сексуални услуги срещу заплащане, чрез изнудване, упражнено физическо и психическо насилие, отправяне на закани спрямо личността им и тази на техни роднини. Същите били държани в принудително подчинение, забраняван им бил контакт с близките, както и да напускат страната. За целта извършителите взимали мобилните им телефони, личните им документи, не разрешавали да излизат самостоятелно. Сексуалните услуги се предоставяли от жертвите срещу заплащане директно на извършителите.

Установени са пет жертви на трафик – лица от женски пол, български граждани, които са набрани от различни градове в България и транспортирани до Германия, чрез използването на принуда, въвеждане им в заблуждение и противозаконно лишаване от свобода, с цел да бъдат използвани за развратни действия.

С постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура-Плевен, обвиняемите лица са задържани за срок до 72 часа, като е преценено, че съществува реална опасност да се укрият или да извършат престъпление. Предстои в този срок да бъде внесено искане в Районен съд-Плевен за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо тях.

 

 

 

 

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...