Начало / Новините в снимки / ПГРТО – Плевен изпрати поредния си випуск абитуриенти

ПГРТО – Плевен изпрати поредния си випуск абитуриенти

IMG_7925ПГРТО абитуриенти

В последния си учебен ден, 14 май, лъчезарни и пременени, абитуриентите от Випуск 2015 на ПГРТО –Плевен изпълниха двора на гимназията. За последен път прага на училището пристъпиха 94 ученици от 4 специалности  – прекрасни момчета и момичета, които в продължение на 5 години участваха в различни инициативи и проекти и донесоха на училището призови места и множество награди от регионални и национални състезания по професиите, по които се обучаваха.

След внасянето на знамето на училището директорът на гимназията Невена Арабаджиева  се обърна към зрелостниците с приветствени думи, с които пожела здраве, успехи и на добър час по пътя на живота. От името на випуска слово произнесе Катрин Димитрова, а Мария Гешева поднесе подарък на училището – прекрасна картина на плевенски художник, която да украси зала „Орион“.

IMG_7883ПГРТО абитуриенти

За доброто настроение на завършващия випуск се погрижиха момичетата от  училищния клуб „Танци без граници“.

За абитуриентите удари училищният звънец, който ги призова да влязат в последния учебен час,  а директорът лисна вода от менче. Много родители, близки и приятели на завършващите бяха дошли да уважат тържеството.

Тази година зрелостниците от Випуск 2015 решиха да подкрепят благотворителната инициатива „Панаир на добрината”  и да се пременят с бели тениски в името на каузата. Панаирът събира пари за болни от муковисцидоза деца и участие ще вземат ученици от цялата страна. Така в деня на завършването си дванадесетокласниците на ПГ по ресторантьорство, търговия и обслужване показаха своята активна гражданска позиция, добротата и благородството си.

PIC_0416ПГРТО абитуриенти

Снимки: ПГРТО – Плевен

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...