Начало / Избори / Избори 2015 / Двама заличени от листите за общински съветници на ГЕРБ подадоха жалби в съда

Двама заличени от листите за общински съветници на ГЕРБ подадоха жалби в съда

Двама кандидати за общински съветници от листата на ГЕРБ са подали жалба в Административен съд – Плевен срещу решение на ОИК – Плевен. Жалбите са от Станислав Маринчев Иванов и Емил Богданов Цветков, които твърдят, че не са подавали заявление за заличаване от листите за общински съветници в Общински съвет – Плевен от кандидатската листа на ПП ГЕРБ, нито пък са упълномощавали някого за това. Според депозираните жалби, това е станало без тяхно знание и са научили в последствие, заради което желаят решението на ОИК – Плевен за заличаване от списъците да бъде отменено.

Припомняме, че заявленията бяха подписани от Мартин Митев – упълномощен представител на ПП ГЕРБ за Община Плевен, като към тях бе упоменато, че са приложени два броя заявления от Станислав Иванов и Емил Цветков.

Заявлението за заличаване от листите бе внесено малко след като чрез жребий Станислав Иванов беше определен на шесто място в кандидатската листа  на избраните кандидати за общински съветници на ПП „ГЕРБ”, поради това,  че двама кандидати бяха получили еднакъв брой предпочитания /преференции/. Емил Цветков пък влиза под номер 9 в Общинския съвет в Плевен.

Искането на двамата жалбоподатели е Административен съд – Плевен да вземе решение, с което да се отменят решенията на ОИК- Плевен, с които те са заличени от кандидатската листа на ПП ГЕРБ. Така те ще могат да заемат местата си като общински съветници в Общински съвет – Плевен.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...