Акценти
Начало / Икономика / Плевен е домакин на работна среща за създаване на регионална марка на Трансграничния регион

Плевен е домакин на работна среща за създаване на регионална марка на Трансграничния регион

Представители на 12-те партньори по проект „Обща стратегия за устойчиво териториално развитие на трансграничен регион Румъния – България” са на работна среща в Плевен днес и утре. Целта на работната среща е реализация на процес по създаване на общ регионален бранд на Трансграничния регион Румъния – България. Организатор на инициативата е Българската асоциация за алтернативен туризъм (БААТ) като партньор по проекта.

В рамките на проекта работни срещи се провеждат в областните центрове в българската част на пограничната зона Румъния – България: Враца, Монтана, Видин, Плевен, Велико Търново, Русе, Разград, Силистра и Добрич. В процеса на инициативите ще се консолидира становище за обща регионална марка /бранд със съответната

визуализация и слоган, уточняват организаторите. Част от темите, които ще бъдат разисквани днес в Плевен, са „Бранд, търговска марка, лого и слоган като инструменти  за оформяне и утвърждаване на продукти и услуги”, „Дунава като възможност за маркетинг и комуникация. Ползи от повишаването на разпознаваемостта на регионите, като обща туристическа дестинация”. Ще се проведе и дискусия на тема разпознаваемост на трансграничния регион като туристическа дестинация сред ключовите аудитории, как участниците виждат своя регион и как биха искали да го виждат в бъдеще, уникалност на региона, как външните хора го възприемат и каква е представата на местната общност и др.

Проектът се изпълнява с финансовата подкрепа на Европейския фонд за Регионално развитие, правителствата на Румъния и България и съфинансиране от 2,5% на 12-те партньори. Планираната обща стойност е близо 6 млн. евро. Партньори в инициативата са Министерство на регионалното развитие и държавната администрация на Румъния, Министерството на регионалното развитие и благоустройството на България, Румънска асоциация на електронните и софтуерни бизнеси, Асоциация Европроекти, Национална администрация за мелиорация – Олтения, Областна администрация Плевен, Агенция за развитие на човешките ресурси Русе, Център за подкрепа на малкия и среден бизнес, Асоциация Екорегиони, БААТ, Община Велико Търново, Асоциация на дунавските общини.

Проектът стартира през февруари 2012 год., периодът на изпълнение е до февруари 2014 год.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...