Начало / Общество / Дядо Панчо от Левски посрещна вековен юбилей

Дядо Панчо от Левски посрещна вековен юбилей

100 години навърши днес Панайот Николаев Йорданов от град Левски. За юбилея дядо Панчо беше поздравен лично от кмета на Община Левски Любка Александрова и от клуб „Трета възраст” в Левски.

Любка Александрова пожела на столетника здраве, децата и внуците много да го обичат и да му се радват, защото носи вековна мъдрост за живота, а семействата имат нужда от това. Кметът прочете стиховете в поздравителния адрес от Общината и поднесе 150 лв. за празника на рожденика, стоплен от обичта на дошлите да го поздравят, допълват от пресцентъра на местната администрация.

Празникът започна с голяма торта, много цветя, благопожелания и песни, които припяваше с усмивка и столетникът.

Панайот Николаев Йорданов или дядо Панчо, както го наричат близки и приятели, е родом от с.Изгрев и е бил музикант там. Работил е дълги години във „Винпром” Левски и твърди, че малко винце всеки ден обещава дълголетие. Той има три деца – две дъщери и един син.Съпругата му Миронка, с която са били чудесен дует, вече не е на този свят и за него се грижат синът Наско и снахата Светла.

Най-голяма радост за юбиляра са децата и внуците, а неговата рецепта за дълголетие е да се опитва от всичко в живота, но по -малко, разумно и с мярка.

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...