Начало / Икономика / „Малтери Суфле“ прави първата копка на завод за малц в Плевен

„Малтери Суфле“ прави първата копка на завод за малц в Плевен

Един от трите най-големи производители на малц в света  – „Млатери Суфле”, дъщерно дружество на европейската селскостопанска група „ИнВиво“, днес, 13 април 2023 г., прави първата копка за новия производствен обект на „Малтери Суфле България“ в Плевен.

С този нов завод с производствен капацитет от 60 000 тона малц годишно, „Малтери Суфле“ инвестира близо 60 милиона евро във веригата ечемик – малц – бира в България и по този начин затвърждава позицията си на водещ производител на малц в страната.

Новият завод за малц ще замени двата настоящи български производствени обекта, разположени на 240 км един от друг (в Плевен и Хасково), чийто общ производствен капацитет не надвишава 30 000 тона.

Освен удвояването на производството, новият завод, който се очаква да бъде пуснат в експлоатация в края на 2024 г., ще отговаря на най-новите стандарти за производителност, безопасност и икономия на енергия. Очаква се инсталираният фотоволтаичен парк на площадката да произвежда 3,2 ГВтч, или да задоволява 40% от нуждите от електроенергия, намалявайки сегашния въглероден отпечатък с над 1700 тона емисии годишно.

За „Малтери Суфле“ – група „ИнВиво“

„Малтери Суфле“, един водещите производители на малц в света с 11% дял от световния пазар. „Малтери Суфле“ има близо 1400 служители, работещи в 29 завода за малц в Европа, Латинска Америка, Азия и Африка, с общ производствен капацитет от 2,4 милиона тона малц.

Благодарение на майсторството си във веригата на ечемика – от семена до бира, „Малтери Суфле“ произвежда превъзходни малцове – стандартни или специални, пилзен, печени или органични, като непрекъснато подобрява устойчивостта на своите продукти. Чрез непрекъснато усъвършенстване, в партньорство със своите клиенти – международни пивоварни компании и занаятчии, производители алкохол и на съставки – „Малтери Суфле“ разработва малцове, които отговарят на най-взискателните спецификации.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...