Акценти
Начало / Спорт / Цветан Антов връчи наградите в първия детски коледен турнир ‚АБВ и приятели“

Цветан Антов връчи наградите в първия детски коледен турнир ‚АБВ и приятели“

АБВ и приятели трнир шах

С Коледен турнир „Спартак Плевен XXI” закри състезателната 2014 година. Той се проведе на 20 декември в Плевен с участието на 21 състезатели, разделени в два турнира. В турнир „А“ се включиха 9 състезатели, като четирима от тях са многократни медалисти от Юношеските държавни първенства, трима бяха любители на играта от  младежката организация на АБВ – Плевен, и двама от детската школа на клуба – 8-годишните Никола Тодоров и Кристиян Георгиев, които, с решение на треньора им Михаил Гигов, играха при големите. Турнирът бе в 6 кръга по „Швейцарска система“ и бе спечелен от Владимир Върбанов с 5.5 точки, следван от Гергана Димитрова с 5 точки и Момчил Банев, набрал  4.5 точки.

Очаквано основните емоции бяха  в турнир „Б“, където 12 малчугани на възраст от 5 до 8 години се състезаваха в 7 кръга по „Швейцарска система“. За всички от тях това бе първи турнир и това предопредели характера на състезанието – много емоции, непредсказуеми резултати и смяна на класирането след всеки кръг. В крайното класиране на първо място с 6 точки се класира Алекс Борисов. Със същия брой точки втори остана Людмил Горанов,  а трети е Парис Пачев с 5 точки.

Турнирът се проведе при отлично създадените условия от АБВ-Плевен. За всички състезатели бяха осигурени награди, а купите и медалите бяха връчени от легендата на плевенския баскетбол и председател на АБВ – Цветан Антов.

Антов АБВ и приятели

Годината завърши успешно за „Спартак Плевен XXI”. Клубът изпрати четири отбора на Държавните първенства, реализира два проекта за работа с деца в детските градини, а на Общото събрание на Българската федерация по шах, състояло се този месец, двама членове на клуба бяха избрани в нейния Управителен съвет.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...

Един коментар

  1. Бойко Петров

    Опа а а !! Я да видич как сме със закрилата на децата ?