Акценти
Начало / Последни новини / Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир по класически шахмат „Млади надежди“, който се проведе на 22 и 23 април в град Плевен, в хотел „Ростов“. Състезателите бяха разделени в два турнира  – до 10 и до 16 години, като отделно се направиха класации до 8,10,12,14 и 16 г.

Купа „Млади надежди“ до 10 години с 6.5 точки от 7 възможни спечели Максим Казанджиев (Спартак Плевен XXI), който взе и златния медал до 8 години. Втори и трети в тази възрастова група са неговите съотборници Георги Иванов и Яна Лакова. Първи до 10 години е Георги Иванов (Спартак Плевен XXI), следван от Емили Цветанова и Ема Симеонова, и двете от „Плевенски Гамбит“.

 Купа „Млади надежди“ и златния медал до 16 години с 6.5 точки от 7 възможни спечели Александър Георгиев (Спартак Плевен XXI), следван от съотборника си Владислав Кръстев, а трети е Йоан Иванов (Троян).

В групата до 14 години  златния медал заслужи Емил Кънчев, следван от Иван Георгиев и Валентин Искрев, и тримата от „Троян“.

При 12- годишните първа е Катерина Бояджиева (Спартак Плевен XXI) следвана от Юли Атанасов (Троян) и Натали Цанева (Спартак Плевен XXI).

Ръководството на “Спартак Плевен XXI” благодари на родителите на плевенските състезатели и на изпълнителния директор на клуба Валери Бояджиев, които на  практика организираха турнира и на ръководството на х-л „Ростов“ за отличните условия, които предостави на  състезателите.

Следващото състезание, на което ще участват състезателите на плевенския клуб, ще бъде от 29 април до 4 май в град Кърджали, където ще се състоят Държавните индивидуални първенства по класически шах за юноши и девойки до 12,14,16 и 18 г.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...