Акценти
Начало / Общество / Засилват полицейското присъствие в Плевен по празниците

Засилват полицейското присъствие в Плевен по празниците

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Засилено полицейско присъствие ще има в централната градска част на Плевен и в кварталите по време на предстоящите Коледни и Новогодишни празници. Това обяви днес директорът на ОД на МВ Р в Плевен Венцислав Катинов. Пеши обходи ще има през цялото денонощие, като в празничните дни ще се наблегне на полицейски акции в питейните заведения за предотвратяване на продажба на алкохол на непълнолетни деца и на разпространението на наркотици. Внимание ще бъде обърнато и на местата за продажба на пиротехнически средства.

Венцислав Катинов обърна внимание на начините за предпазване от кражби по време на предстоящите празници. Той отбеляза, че обичайно в тези дни се засилават опитите за телефонни измами и посъветва хората да не се доверяват по никакъв начин на подобни обаждания. Най-важното е да се запази самообладание, да се прекъсне телефонната връзка и да се потърси контакт с близките, посъветва полицаят.

Ако ще напуснете за продължително време дома си по Коледа и Нова година е добре да предупредите близки или съседи, за да наглеждат жилището.  В случай, че то бъде разбито, не влизайте в него, а се обадете веднага на телефон 112, посъветва още Катинов.

От полицията предупреждават и за тръгналите групи джебчийки, които обичайно се движат по две-три  заедно с дете и са много изобретателни при ограбване на набелязаната жертва. Обект на кражби са и натоварените със празнички покупки автомобили. Шефът на полицията посъветва хората да бъдат малко по-предпазливи и внимателни в тези дни, за да се избегнат неприятни инциденти. Случаите с джебчийството са най-трудни за доказване и в повечето случаи извършителите не могат да бъдат заловени, сочи опитът на полицаите.

Полицейските инспектори в малките населени места също ще се срещнат с местните и ще им разяснят как да се предпазят от евентуални кражби по празниците, обясни Катинов. Предвидено е в следващите дни до края на годината там да обикалят мобилни патрули.

Охранителна полиция пък ще има по-явно присъствие около питейните заведения в края на работния им ден, за да се предотвратят евентуални пиянски скандали, обясни нейният началник Йордан Дундаков.

Засилваме полицейското присъствие с цел профилактика и предотвратяване на инцидентите, а не да сме след тях, обясни Венцислав Катинов.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...