Акценти
Начало / Крими / Спипаха четирима крадци на казани за ракия

Спипаха четирима крадци на казани за ракия

казани за ракия

Спипаха четирима крадци на казани за ракия. На 5 септември около 02:50 часа в село Бръшляница екип на група охрана на масовите мероприятия при ОД на МВР – Плевен спира за проверка лекотоварен автомобил „Мерцедес“, управляван от 25-годишен от село Гривица. Установено е, че в колата се превозват меден казан 200 л, казан 200 л от неръждаема ламарина и няколко метални профила. Пред полицаите водачът и неговият спътник – 21-годишен от село Дисевица, не могли да обяснят  произхода на транспортираните вещи. Мъжете са отведени в сградата на РУП – Пордим.

От проведените незабавни издирвателни мероприятия е установено, че казаните са откраднати същата нощ от сграда на пункт за изваряване на ракия в село Шияково – собственост на местната кооперация. Установени са и съучастниците в престъплението – 20-годишен и 31-годишен, и двамата от село Дисевица. Инкриминираните вещи са иззети и се намират на съхранение в поделение на МВР – Плевен. За случая е уведомен дежурен прокурор при РП – Никопол. По документиране на престъплението са работили служители от ОДМВР – Плевен и РУП Гулянци.

Прочетете също:

Мъж и жена са задържани за кражба на пари от кутия за дарения в Гулянци

По искане на Районна прокуратура-Плевен, Районен съд-Никопол е определил мярка за неотклонение „Задържане под стража“ ...