Начало / Крими / Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество цигари без бандерол при проверка на автокомпозиция с влекач и полуремарке на ГКПП Никопол.

В четвъртък, 9 февруари 2023 г., малко преди 11 ч., камионът със софийска регистрация, който по документи превозвал хавлиени кърпи, е спрян за проверка на излизане от страната на граничен пункт Никопол. Фискалните контрольори направили проверка на документите и оглед на товара, като по думите на шофьора, кърпите – общо 32 палета, били натоварени от София, но в товарителницата като начална точка бил посочен Казанлък. Разминаването между описанието в документите и казаното от водача усъмнили инспекторите от „Фискален контрол“. При извършения детайлен оглед на камиона, те забелязали, че кашоните са на различни нива. При отварянето им проверяващите от НАП установили, че в 30 палета има цигари без бандерол, а само в две – декларираните хавлиени кърпи. Иззети са 900 кашона с по 500 кутии с цигари от различни марки, или общо 9 000 000 къса цигари, без поставен бандерол, какъвто се изисква по закон.

 Шофьорът и камионът са предадени на „Гранична полиция“ и Агенция „Митници“.

Разследването по делото продължава под наблюдението на Районна прокуратура-Плевен, като се провежда от разследващ полицай при ТД „Митница Русе“.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...