Начало / Крими / Районна прокуратура – Плевен се самосезира след репортажи за побой на 19-годишен младеж

Районна прокуратура – Плевен се самосезира след репортажи за побой на 19-годишен младеж

Районна прокуратура – Плевен се самосезира и започна досъдебно производство след информация в медиите за побой на 19-годишен младеж, който, според изявленията на баща му, е бил бит от полицейски служители пред дискотека в центъра на град Плевен.

От  Районна прокуратура – Плевен са изискали материалите от извършваната проверка по случая от ОД на МВР –Плевен. В нейните рамки са били обезпечени записите от камерите за видеонаблюдение, заснели инцидента. Установени са част от присъствалите лица, както и служителите на ОД на МВР –Плевен.

Въз основа на наличните данни Районна прокуратура-Плевен образува досъдебно производство за нанесена телесна повреда по хулигански подбуди. Разследването е възложено на следовател от ОСлО-Плевен при ОП-Плевен. Дадени са конкретни указания за изясняване в пълнота на фактите и обстоятелствата свързани с инцидента, причините за възникването му, както и в какво се изразява участието на всяко едно от установените лица.

По делото предстои изследване на приобщения запис, разпити на свидетели, установяване на други очевидци, в това число и на италиански граждани, с които  19-годишният младеж вероятно е встъпил първоначално в  конфликт. В хода на разследването ще бъдат изискани и приобщени медицински документи за всички пострадали в сбиването,  чрез които ще се установи видът и характерът на телесните увреждания и ще бъдат назначени видеотехнически и съдебно-медицински експертизи.

За резултатите от разследването обществеността ще бъде своевременно информирана, гарантират от Прокуратурата.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...