Акценти
Начало / Любопитно / Опит за най-дълга торта правиха в СОУ „Иван Вазов”

Опит за най-дълга торта правиха в СОУ „Иван Вазов”

4 торта СОУ Иван Вазов

На 6 февруари учениците от 4 б клас на СОУ „Иван Вазов“ с класна ръководителка Евелина Ницова предприеха едно кулинарно предизвикателство. Четвъртокласниците се опитаха да направят възможно най-дългата торта. Всеки донесе блатове и различна украса според предпочитанията си. В рамките на 20 минути малките готвачи направиха невероятна триетажна торта, която, разбира се, дегустираха веднага. Те почерпиха и възможно най-много свои съученици, а също и помощния персонал в училището.

торта СОУ Иван Вазов

С това кулинарно забавление четвъртокласниците отпразнуваха своя успех в  кампанията „Читателска щафета 4: Ловци на приключения“.Те изработиха много красив читателски дневник, който изпратиха на организаторите, и с него си заслужиха специална награда. Учениците се включиха в надпреварата като група и спечелиха една от десетте уникални значки „Супер читател“, а всеки получи и индивидуален сертификат и седмична програма с герои от книгите, които бяха прочели. Г-жа Евелина Ницова пък беше наградена със специална грамота за активна подкрепа и насърчаване на четенето.

СОУ Иван Вазов

Лили Кънева – библиотекар в СОУ „Иван Вазов“, официално връчи сертификатите на заслужилите малки читатели и ги поздрави за успеха им. Четвъртокласниците от своя страна пък й се похвалиха с резултатите си и от друго читателско предизвикателство- „Четатон“. Всяка сряда от 12 ноември миналата година учениците четат избрана от тях книга в училище и си записват по колко страници са прочели в самостоятелно изработена читателска карта. До сега те могат да се похвалят, че са прочели над 4000 страници.

 Силвия Тачева, 11 клас СОУ „Иван Вазов”

Прочетете също:

Ден на дъвката е днес

На 23 септември през 1848 г. американецът Джон Къртис произвежда в дома си бонбон от ...