Начало / Любопитно / Какво е хидротерапия

Какво е хидротерапия

Хидротерапията е използването на вода при лечение на различни състояния и свързани с тях ревматични оплаквания. Хидротерапията се различава от плуването, защото включва специални упражнения, които правите в басейни или медицински вани с топла вода /или друго медицинско оборудване btl/. Температурата на водата обикновено е 33–36 ° C. Обикновено лечение с хидротерапия се провежда в отделения за физиотерапия. Компетентен физиотерапевт ще ви покаже как да правите упражненията.

Хидротерапията подобна ли е на спа терапията?

Спа терапията се основава на теорията, че съдържанието на минерали в спа водата има специални здравословни свойства. В много европейски страни хидротерапията често се провежда в СПА центрове. Хидротерапията има значителни ползи, независимо от използваната вода и независимо дали се провежда в СПА център.

Как помага хидротерапията?

Хидротерапията може да ви помогне по много различни начини:

  • Топлината на водата позволява на мускулите ви да се отпуснат и облекчава болката в ставите.
    • Водата поддържа теглото ви, което спомага за облекчаване на болката и увеличаване на обхвата на движение на вашите стави.
    • Водата може да се използва за осигуряване на устойчивост при движение на ставите ви. Като натискате ръцете и краката си към водата, можете също да подобрите мускулната си сила.

Колко ефективна е хидротерапията?

Научните изследвания показват, че хидротерапията може да подобри силата и общото състояние при хора с различни видове артрит. Упражненията могат да бъдат съобразени с вашите индивидуални нужди, така че можете да започнете бавно и постепенно да изграждате силата и гъвкавостта си.

Допълнителната подкрепа, която водата предоставя, може да ви накара да се почувствате, че може да правите повече упражнения от нормалното, така че внимавайте да не прекалявате. Упражненията и топлината на водата може да ви накарат да се чувствате уморени след терапията, но това е съвсем нормално. По принцип хидротерапията е едно от най-безопасните методи за лечение на артрит и болки в гърба.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...