Начало / Крими / Изправят пред съда жената, която причини умишлено и в пияно състояние три ПТП в Плевен

Изправят пред съда жената, която причини умишлено и в пияно състояние три ПТП в Плевен

Окръжна прокуратура-Плевен внесе   в Окръжен съд-Плевен обвинителен акт срещу Г.Н. на 29 години, като ѝ е повдигнато обвинение за извършени три престъпления.  На 11.07.2022 г. в гр. Плевен, с противозаконно отнет лек автомобил обвиняемата умишлено причинила значителни имуществени вреди на няколко автомобила, като нанесената щета е в общ размер на 15 245, 09 лева.  Г.Н.  седнала зад волана с 3,77 промила алкохол в кръвта, установено по надлежния ред с техническо средство.

Действията по разследването на случая започнаха на 11.07.2022 година по сигнал за възникнали пътно-транспортни произшествия, включително с патрулен автомобила, в квартал „Сторгозия“ в град Плевен. По делото е установено, че в ранните часове на същата дата, Г.Н. противозаконно отнела МПС, собственост на друг, с намерение да го използва. Започнала да го управлява по улиците на град Плевен. Тя причинила последователно две пътно транспортни произшествие с материални щети по два автомобила, след което напуснала произшествията. Бил подаден сигнал до органите на реда, които след локализирането ѝ направили опит за спирането на управлявания от нея автомобил. Жената не преустановила движението си при подаваните редица светлинни и звукови сигнали. Последвало преследване, в което се включили три патрулни автомобила, един от които препречил пътя на движение на извършителката. Жената отново не спряла и се врязала в патрулния лек автомобил, застанал на пътя ѝ, в който били служители на Второ РУ-Плевен. Настъпили материални щети, а на полицаите били причинени леки телесни повреди.

Г.Н. била тествана за наличие на алкохол в кръвта й, при което уредът отчел 3,77 на хиляда. Установено е, че тя е неправоспособен водач на МПС.

По време на воденото досъдебно производство, Г.Н. е  била с постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Предстои Окръжен съд–Плевен да насрочи разпоредително заседание по делото.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...