Акценти
Начало / Култура / Рисунка на 8-годишно момиче от Плевен  включена в луксозен календар в Полша

Рисунка на 8-годишно момиче от Плевен  включена в луксозен календар в Полша

Осемгодишната Патрисия Василева от арт школа „Колорит“ спечели най-високото отличие на 20-тото юбилейно издание на Международния конкурс “Rainbow Calendar 2023“, провел се в град Тихи в Полша. Живописната творба на талантливото плевенско момиче е отличена със „Специална награда“ и ще бъде отпечатана в луксозен календар за 2023 година, съобщи арт педагогът на школа „Колорит” Майя Ананиева.

Ежегодно 12-те най-добри рисунки се избират от професионално жури, за да бъдат отпечатани в международния календар.  Рисунката на Патрисия „Зимна приказка“ ще краси страницата на месец Декември 2023 и ще отпътува за различни страни и континенти.

С Награда на журито е отличена  единадесетгодишната Таня Косташка за рисунката „Есен в планината“. Нейната творба ще бъде отпечатана на страницата на победителите. Седем деца от школата са отличени с Почетна награда. Това са Никол Данчева – 6г., Калина Кирилова – 6г., Даная Петрова – 8г.,  Елица Иванова – 10г., Виктория Дилкова – 10г., Симеон Горанов – 11г., и Лилия Янкова – 12г. Творбите на всички наградени деца ще бъдат показани в Международната изложба, която ще бъде открита на 16 декември 2022 година в Младежкия дом за култура в град Тихи. На откриването ще се проведе и тържествената церемония за връчване на наградите на победителите.

В конкурса са се състезавали близо 3 500 творби на деца и младежи от различни страни и континенти.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...