Акценти
Начало / Политика / Изборният ден в Кнежа протича нормално /обновена/

Изборният ден в Кнежа протича нормално /обновена/

Към 12 часа днес в Кнежа правото си на вот са упражнили 26% от имащите право на глас 12 553 жители на общината, научихме от председателя на Общинската избирателна комисия в Кнежа Тереза Павловска. До момента е постъпила една жалба, подадена от един от кандидатите за кмет. Жалбата е свързана с регистрацията на застъпници и е препратена в  ЦИК за становище, обясни Павловска.

В началото на изборния ден е подаден сигнал за разпространение на агитационни материали. От избирателната комисия заедно с представители на полицията са направили проверка и е съставен протокол на лицето, което разпространявало материалите в нарушение на изборния закон.

Днес в Кнежа се провеждат частични избори за кмет на общината, след като предишните бяха касирани с решение на Административния съд в Плевен, потвърдено по-късно и от Върховния административен съд.

В подвижната секция в Кнежа гласуването приключи

Всички 13, които са заявили да гласуват в подвижната секция в Кнежа, вече са упражнили вота си. В останалите 14 секции гласуването продължава. Към 17 часа 40% от избирателите са пуснали бюлетините си.  „В следобедните часове избирателната активност  намаля, но очакваме сега отново хората да се активизират пред урните”, каза председателят на ОИК – Тереза Павловска.

Изборният ден протича спокойно и в Общинската избирателна комисия не са постъпвали нови жалби и сигнали за нарушения.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...