Начало / Икономика / До 1 март производители на плодове и зеленчуци могат да съобщават за неточности в данни за подпомагане

До 1 март производители на плодове и зеленчуци могат да съобщават за неточности в данни за подпомагане

Земеделските производители, които са заявили участие в схемата за плодове и зеленчуци, могат да проверят подадените данни и да сигнализират при наличие на разминаване до 1 март в Българската агенция по безопасност на храните. На интернет страницата на агенцията е публикувана информация за издадените сертификати на производители по схемата за качествени плодове и зеленчуци.

В случай на разминаване, производителите от Плевенска област могат да се обръщат към инспекторите по контрол на качеството на пресни плодове и зеленчуци в областната дирекция на агенцията в Плевен. Схемата за подобряване на качеството на плодове и зеленчуци e насочена към традиционни производства на плодове и зеленчуци – домати, краставици, пипер, ябълки, череши, праскови и нектарини и кайсии и зарзали. Схемата се прилага за първа година от кампания за директни плащания 2012 год.

Подпомагането е с максимално облекчени условия по отношение на разходи за сертификация. Бюджетът на схемата е 15 милиона лева годишно за 2012-а и за 2013-а. За да получат подпомагане, производителите трябва да отглеждат най-малко 4 декара зеленчуци или 5 декара плодове и площите да отговарят на изискванията за добро земеделско състояние.

Прочетете също:

Общинският съвет на Плевен даде съгласие за нов  договор за кредит с ФЛАГ  

Единодушно с 40 гласа „за“ Общинският съвет на Плевен даде съгласие Община Плевен да сключи ...