Акценти
Начало / Култура / Графичните „Отпечатъци” на Людмил Георгиев подредиха в столична галерия

Графичните „Отпечатъци” на Людмил Георгиев подредиха в столична галерия

Художникът от Кнежа Людмил Георгиев представи своята самостоятелната изложба на графика в софийска галерия. Експозицията в галерия „Средец” съдържа 15 цветни графични отпечатъци, с нетипичните за графиката размери – между 100 и 160 см. Графиките са изцяло нови, създадени в периода май-юни 2015 година. В тях Людмил смесва различни графични техники, сред които преобладават сухата игла и монотипът. Освен нестандартните размери, творбите се отличават и с нестандартни материали, които са обичайни в бита, но не и в графиката – пластмасови плоскости, гума, стъкло.
„Впечатляваща е неговата смелост на творец, който експериментира непрекъснато. Въпреки рисковете, които всеки експеримент поражда, авторът внимателно и целенасочено изгражда комплексни композиции, които от своя страна загатват специфичен сюжет и изразяват различно психологическо състояние” – споделя галеристът Стефан Стоянов, куратор на изложбата, също родом от Кнежа.
Людмил Георгиев е роден в Кнежа. Завършва Учителския институт в Дупница – специалност изобразително изкуство. От 1987 година участва с графика на всички регионални и национални изложби. От 1994 г. е член на Съюза на българските художници – секция графика. Живее и работи в София.

картина

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...