Акценти
Начало / Култура / Габровски художници представят в Арт център Плевен

Габровски художници представят в Арт център Плевен

Гостуваща изложба на ХГ „Христо Цокев” – Габрово, беше открита тази вечер в Арт център Плевен. Изложбата е посветена на 155 години от създаването на град Габрово и първото й показване е било в галерия „Христо Цокев” по повод празника на града. В нея са включени творби на 25 автори от Габрово. Нашата амбиция като галерия е да събираме на едно място млади и по-стари автори, да показваме цялото им многообразие от стилове и техники, и мисля, че се получи една много добра експозиция, каза при представянето Нели Недева, пиар на габровската галерия.

Изложбата беше открита от зам.-кмета Дамянка Владимирова, която поздрави гостуващите автори и им благодари за удоволствието, което предоставят с картините си.

Откриването на изложбата беше предшествано от кратък концерт на открито пред галерията. Петима млади музиканти – Стоян Зьонг (вокал и китара), Калоян Илиев (вокал и китара), Павел Тинчев (кахон), Камен Тинчев (бас) и Иван Панталеев (китара), изпълниха няколко парчета в стил „поп-пънк“ и заредиха с емоция публиката за предстоящото откриване на изложбата.

 

Следваща Предишна
IMG_1263габровска изложба откриване
IMG_1249изложба габровски художници
IMG_1245картина
IMG_1247картина
IMG_1248картина жена
IMG_1250картина
IMG_1266публика
IMG_1256групата
IMG_1257публика
Следваща Предишна

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...