Акценти
Начало / Култура / Фолклорни танцови състави от Червен бряг и Луковит предизвикаха възторг на Фестивала на народната носия „Жеравна 2014”

Фолклорни танцови състави от Червен бряг и Луковит предизвикаха възторг на Фестивала на народната носия „Жеравна 2014”

Луковитски бисери

Фолклорен танцов клуб „Луковитски бисери” – гр. Луковит, съвместно с Фолклорен танцов клуб „Хайде на хорото” – гр. Червен бряг, за втора поредна година участваха във Фестивала на народната носия „Жеравна 2014”, информират от Община Луковит. Ръководител на двата клуба е Емилия Тилова, която с много вещина и професионализъм подбира репертоара на групите при всяко тяхно представяне. Участниците в клубовете танцуваха темпераментни български хора под акомпанимента на Койнарската духова музика.

Луковитски бисери

Първите звуци на хорото „Арканул” под вековните дървета на хълма Добромерица и вихреното появяване на участниците северняци предизвикаха буря от възторг. Буйните ритми на „Гъмзовата”, „Криво хоро”, „Чичовото” и „Дайчово” увлякоха и зрителите в магията на танца. Напълно естествено идва и признанието на организаторите на фестивала – Грамота за най-добро представяне и цялостен принос на колорит и настроение.

жеравна

грамота

 Снимки: Фолклорен клуб „Луковитски бисери“

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...