Акценти
Начало / Култура / С тържествен концерт читалище „Ракитин“ отбеляза 45 г.

С тържествен концерт читалище „Ракитин“ отбеляза 45 г.

SAM_7035-читалище Ракитин

С тържествен юбилеен и коледен концерт, посветен на 45 г. от основаването му, читалище „Ракитин“ в Плевен, отбеляза снощи своята годишнина. На сцената в зала „Катя Попова“ се изявяваха само състави от читалището: фолк денс „Българи“ и фолклорен ансамбъл „Дружба“ –  с художествен ръководител Иваничка Гергушка, школата по спортни танци, школите по карате и по брейк.

SAM_7012-читалище Ракитин 45 г

Цветя и поздравителни адреси имаше от кмета на община Плевен и от областния управител, от председателя на Съюза на читалищата, от Дружеството за приятелство с Русия и народите от ОНД, от плевенски неправителствени организации, читалища и училища.

Читалище „Ракитин“ е основано през август 1969 г. в ж.к. „Сторгозия“, където живеят над 30 хил. жители. То разполага с библиотека с над 20 хил. тома литература, а основните му дейности са: библиотечна, фолклорна, обучение на деца в школи и работа по проекти. Освен съставите, които участваха в концерта, в читалище „Ракитин“ работят подготвителна школа изучаване на български хора за деца, школа по приложни изкуства, школа по английски език и литературен клуб на името на Никола Ракитин.

SAM_7026-читалище Ракитин

SAM_7031-читалище Ракитин

SAM_7017-читалище Ракитин 45 г

SAM_7005-читалище Ракитин 45 г

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...