Акценти
Начало / Култура / С изложба започнаха празничните инициативи за 30-годишнината на хор „Звъника”

С изложба започнаха празничните инициативи за 30-годишнината на хор „Звъника”

101Звъника

30 години отбелязва детският хор „Звъника” към Центъра за работа с деца в Плевен. По този повод във фоайето на ЦРД е подредена изложбата „30 години „Звъника“ в кадри“ и с откриването й започнаха празничните инициативи за рождения ден на известния плевенски хор.

Фотоизложбата проследява историята на хора – първите концертни участия, многобройните задгранични пътувания за конкурси и фестивали, спечелените награди са подредени в изложбените витрини. Любопитна е книгата, в която приятели и почитатели на „Звъника” от цялата страна и в чужбина са изразили емоцията си от срещата с изкуството на плевенските таланти и тяхната ръководителка, създател и диригент на хор „Звъника” – Ваня Делийска.

098Звъника

Реденето на  изложбата беше истинското вълнения, защото чрез снимките се върнах 30 години назад, видях малките момиченца и момченца, които днес са успешни млади хора и някои от тях ще застанат отново на сцената с нас в юбилейния ни концерт, сподели при откриването на изложбата Ваня Делийска. И допълни, че подредената  изложба е предизвикала и много усмивки, но и сълзи в нечии очи. Това е вълнуващото на каузата „Звъника”, подчерта Ваня Делийска.

Рождениците бяха поздравени от директора на Центъра за работа с деца Йорданка Крумова. Поздрави получиха от близки приятели и съмишленици, които са подкрепяли през годините изявите на хора.

В отговор „Звъника“ с песен поднесе своите благодарности.

В понеделник, 22 декември, от 18 часа в зала „Катя Попова“ ще се състои концерт с бивши възпитаници на хор „Звъника“. Солисти ще са Дора Делийска – пиано, която дойде от Виена за тържествата. От Париж пристига Василена Серафимова – ударни. В концерта ще се включи и оперната певица Александрина Стоянова. Гала концертът по повод 30-годишнината на хора ще бъде във вторник, 23 декември, от 18 часа в ДКТ „Иван Радоев“.

085Звъника

084Звъника

079 Звъника

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...