Акценти
Начало / Крими / Спипаха двама с дрога, единият за кратко в ареста

Спипаха двама с дрога, единият за кратко в ареста

белезнициНа 30 юли в РУП-Левски е започнато бързо полицейско производство срещу 23-годишен от Ловеч за притежание на марихуана. Дрогата е открита при проверка в рамките на специализирана операция за противодействие на битовата престъпност, съобщават от пресцентъра на МВР в Плевен. Около 15 часа  на 30 юли в Левски е спрян лек автомобил „Фиат Стило“, управляван от същото лице.  При последващо претърсване на автомобила е открито количеството тревиста маса, което при полеви тест е реагирало на марихуана. Дрогата е иззета и се съхранява в РУП-Левски. Уведомен е прокурор. 23-годишният е разпитан пред съдия и по-късно е освободен. По случая продължава работа разследващ полицай.

Другият случай е станал в 9.25 часа на 30 юли в Плевен. На улица „Тирана“ при извършване на проверка в 19-годишен са намерени 11 полиетиленови топчета с размери 2 х 2 см, съдържащи суха зелена тревиста маса. При направения наркополеви тест веществото е реагирало на канабис. Младежът е задържан за 24 часа. За случая е уведомен прокурор от Районна прокуратура в Плевен. Работата по случая продължава.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...