Акценти
Начало / Общество / Плевен също излиза на Мълчалив поход за живота

Плевен също излиза на Мълчалив поход за живота

пешеходна пътека

На 7 юни, Черешова Задушница – когато почитаме паметта на мъртвите си, от 11 часа в Градската градина в Плевен ще тръгне  Мълчалив поход за живота. Така и плевенчани ще се присъединят към призива на  няколко родителски организации , които организират такъв поход в още осем града на страната в знак на съпричастност към семейството на загиналия в Стара Загора Паоло и към всички семейства, загубили децата си при инциденти на пътя.

Те настояват за незабавни промени в Наказателния кодекс, които да предвиждат  адекватни наказания за убийствата на пътя, завишаване на санкциите за нарушителите на Закона за движение по пътищата, по-добър контрол, както и обезопасяване на пътните зони около училища, детски градини, детски площадки и спирки.

Всички, които искат да изразят своя протест срещу убийствата на невинни деца на пътя, могат да се включат в Мълчалив поход за живота на 7 юни 2014,  от 11 ч. в Градската градина.

Протести на 7 юни  ще се проведат още в София,  Стара Загора, Варна,  Пловдив, Бургас,  Разград , Банско, Благоевград ,  Русе.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...