Акценти
Начало / Общество / Внасят в парламента промените в Наказателния кодекс, касаещи транспортните престъпления

Внасят в парламента промените в Наказателния кодекс, касаещи транспортните престъпления

справедливост за

Следващата седмица предстои да бъдат внесени в парламента промените в Наказателния кодекс, касаещи транспортните престъпления. Това съобщи на фейсбук страницата „Справедливост за Влади, Ники, Цвети и Иван“ Галя Горанова, майка на 20-годишния Влади, загинал при жестоката автомобилна катастрофа край Телиш, когато неправоспособен водач помля колата им.
„Днес бяхме в Парламента на Република България. Срещнахме се с народни представители от ПП „ГЕРБ“. Видях разбиране, видях желание за помощ и съпричастност. С нас бяха и други майки, с които споделяме една съдба- почернени и изпелени от мъка. БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ОТ СЪРЦЕ! Другата седмица промените официално ще бъдат внесени.
Ще бъдат спасени много деца и това е най- важното. Вярвам, че законопроектът ще бъде подкрепен в комисиите и в ПЛЕНАРНАТА ЗАЛА ОТ ВСИЧКИ- без да се отдава значение на политическата принадлежност“, пише Галя Горанова.

Исканите промени са законът да третира като умишлено убийство, когато пиян или неправоспособен водач причини смърт на пътя.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...