Акценти
Начало / Любопитно / Плевенчанката Анна Цолова празнува рожден ден

Плевенчанката Анна Цолова празнува рожден ден

Ани Цолова

Телевизионната водеща Анна Цолова празнува рожден ден. Тя е родена е на 17 април 1975 г. в Плевен. Завършила е Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. Започва журналистическата си кариера като репортер в „Канал 3“, а след това преминава в „bTV новините“.

Работи като водеща на сутрешния блок на телевизия „bTV“ първоначално в екип с Николай Бареков. След като Бареков напуска bTV през ноември 2009 г., Анна Цолова води блока дълго време сама или с някой от репортерите на „bTV новините“. За кратко време ѝ партнира Димитър Павлов, който е избран за водещ на предаването от зрителите, но той поема по нов път като водещ на предаването „Комисията Павлов“. От юни 2010 г. тя си партнира с Виктор Николаев, който дълги години работи в сутрешния блок на БНТ.

От началото на септември 2013 г. Анна Цолова и Виктор Николаев стават част от сутрешния блок на Нова ТВ. Преминаването им става по скандален начин. Предаването на bTV „Тази сутрин“ е спряно с обяснението, че екипът се нуждае от почивка, след като за 13 години това не се е случвало нито веднъж. Самата Цолова в интервю на 7.8.2013 г. заявява, че причината за напускането им е свързана с натиск извън bTV, заради позицията им към управляващите.

Прочетете също:

Ден на дъвката е днес

На 23 септември през 1848 г. американецът Джон Къртис произвежда в дома си бонбон от ...