Акценти
Начало / Спорт / Плевенчанин ще участва в Европейските игри за хора с увреждания в Белгия

Плевенчанин ще участва в Европейските игри за хора с увреждания в Белгия

Йордан Богданов

37-годишният Йордан Богданов е единственият състезател от Плевен, който ще вземе участие в Европейските игри за хора с увреждания, които ще се проведат от 9 до 21 септември в Антверпен, Белгия.

България ще бъде представена от 16 състезатели с интелектуални затруднения на възраст от 16 до 37 години. Те са от 14 български града, като Плевен ще бъде представен от Йордан Богданов. Той ще се състезава в турнира по боче.

За да замине за Белгия, Йордан е избран чрез жребий сред шест млади спортисти, научихме от Габриела Аспарухова, координатор на Сдружение БАЛИЗ в Плевен.

Йордан е член на БАЛИЗ, участва в застъпнически групи и не пропуска състезанията по боче, които се организират вече няколко години в Плевен. Затова и надеждите за добро представяне на плевенския спортист са големи. А казаното от Йордан, преди да замине трогва дълбоко: „Ние, инвалидите сме като вас”.

От БАЛИЗ изказват благодарност на Община Плевен, откъдето са отпуснали 200 лв., за да бъде купен екип и други необходими принадлежности за Йордан.

ИнфоПлевен пожелава успешно представяне и добро класиране на плевенския атлет!

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...