Акценти
Начало / Спорт / Плевенският „Спартак” излиза срещу новака от Малчика в първенството на Северозападна „В” група

Плевенският „Спартак” излиза срещу новака от Малчика в първенството на Северозападна „В” група

стадион "Плевен"

Спартак (Плевен) ще бъде домакин на новака Ювентус (Малчика) в първия кръг от новото първенство на Северозападната „В“ група. Това ще бъде първото областно дерби от стартиращия шампионат в аматьорската трета дивизия, след като днес в Зоналния съвет на Българския футболен съюз във Велико Търново беше изтеглен жребия за новия сезон, пише сайтът plevensport.eu. Другите тимове от нашия регион ще бъдат домакини в първите си двубои. Партизан (Червен бряг) ще приеме в местно дерби съседите от Ботев (Луковит), Левски 2007 ще посрещнат Ботев (Козлодуй), а Ситомир ще играе в Никопол с едни от потенциалните лидери в групата Видима-Раковски (Севлиево).

 В следващите няколко кръга плевенския Спартак го чакат нелеки мачове, коментират от plevensport.eu. Още в третия кръг възпитаниците на Бойко Цветков ще трябва да премерят сили с един от основните си конкуренти за промоция през този сезон – Видима-Раковски. В тази среща плевенчани ще бъдат домакини. Преди това във втория кръг „синьо-белите“ ще гостуват на Павликени, а в четвъртия си мач от шампионата плевенските футболисти ги чака тежка визита в Луковит на местния Ботев.

Дербито на спартаковци с Етър (Велико Търново) ще бъде в деветия кръг, като плевенчани ще са домакини. След гостуването на тима от Луковит до края на есенния полусезон Спартак ще играят вкъщи последователно с Янтра (5-ти кръг), Левски 2007 (7-ми кръг), Ситомир (11-ти кръг) и Ботев (Козлодуй) в последния 13-ти кръг. Селекцията на Бойко Цветков ще гостува на Ком в Берковица (6-ти кръг), Академик в Свищов (8-ми кръг), Партизан в Червен бряг (10-ти кръг) и на Бдин във Видин в 12-ия кръг.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...