Акценти
Начало / Култура / Плевенската филхармония представя „Цигулката в киното” в Хасково и Харманли

Плевенската филхармония представя „Цигулката в киното” в Хасково и Харманли

Цигулката в кинотго

Проектът „Цигулката в киното” със солист Чавдар Вълков ще представи Плевенската филхармония в два поредни концерта в Южна България, информира за infopleven директорът на културния институт Евлоги Илиев. Днес, 30 юни, е изявата в Хасково, а на 1 юли – в Харманли.

Любопитна подробност е, че вторият концерт ще се състои в бежански лагер със 100 сирийци. Тематиката на концерта кореспондира със съдбата на бежанците, прогонени от родината. Текстът, който се казва по време на концерта, ще се превежда на техния език от преводач, информира още Илиев.

Бежанският лагер се намира в бивша казарма с лятно кино вътре, в което ще свирят плевенските музиканти. Идеята за културната проява се ражда между директора на Плевенската филхармония и Веско Йотов, пастор в евангелска църква.

Публиката ще чуе произведенията „Темата на Ана“ от филма „Червената цигулка“, музика от филмите „Гладиатор“, „Хавай – 5, „Осъдени души“,  „Списъкът на Шиндлер“, „Карибски пирати“, „Мисията невъзможна“,  „Маската на Зоро“ и други.

Има предварителни разговори концертът да бъде заснет и излъчен по БНТ.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...