Акценти
Начало / Култура / С „гръмотевична буря“ започна 58-ят Парад на модата в Плевен
Снимка: архив ИнфоПлевен

С „гръмотевична буря“ започна 58-ят Парад на модата в Плевен

Парад на модата

С „гръмотевична буря“ в тъмната зала на ДКТ „Иван Радоев” започна 58-ят Парад на модата в Плевен. Манекени с чадъри се придвижиха в мрака и заеха местата си на сцената. „Дъждът” спря, проясни се и шоу-концерт-спектакълът започна. Феерия от светлини и цветове се настани в арт пространството.

Много усмивки, танци, музика, песни, динамика и естествено модни колекции изпълниха със съдържание събитието. Публиката, препълнила салона, се наслади на 12 дизайнерски колекции. Особено очарование и бурни овации предизвикаха най-малките манекени, представящи детските колекции.

Парад на модата

Георги Ангелов, който е автор на идеята, режисурата, постановката и хореографията, влезе и в ролята на водещ, като представяше всеки автори и темите, с които се представя. В събитието участваха както утвърдени имена от модния бранш, така и дебютанти. Сред тях бяха и дизайнери, завършили мода в Милано, Лондон и София.

Парад на модата

40 манекени представиха с много артистизъм колекциите, като най-малката от тях беше на 4 години – Габриела Ангелова, а най-голямата е абсолвентката Габриела Димитрова.

Парад на модата

Публиката видя колекцията на Светла Димитрова от „Ариес уникат”. Димитър Кръстев от София се завърна модния подиум в Плевен с дамски рокли в цветовете на дъгата. Теодора Кьосева представи улична мода за младите хора и освободените дами. Александра Мешкова дебютира на плевенска сцена, като представи авангардна и официална мода.

Парад на модата

Марчела от София дебютира с детска мода. Своя колекция представи и дизайнерско студио „Модалаб”, което включва 5 млади и талантливи дизайнери от София, завършили в Милано и Лондон. Галя Златева от Варна показа мода за деца и авангардна мода за дамите.

Парад на модата

Натали Александрова от Благоевград представи официална колекция. Марта Мешинска от Плевен показа улична мода и мода за млади майки, като дрехите й се отличаваха с многофункционалност. Друга талантлива плевенска дизайнерка – Габриела Пекова, изненада публиката с оригинална колекция, създадена съвместно с нейната майка Маруся Пекова. В спектакъла участваха бижутата на Мария Църкова от Плевен и на други автори.

Парад на модата

Със свои изпълнения в спектакъла се включиха цигуларят Чавдар Вълков, танцьорите от клуба по спортни танци „Дъга”, младите и талантливи поп певици от Плевен Биляна Добрева, Йоана Цветанова, Магдалена Лунголова и др.

Йоана Цветанова
Йоана Цветанова

 

Биляна Добрева
Биляна Добрева

Парад на модата

 

 

 

 

 

 

 

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...