Акценти
Начало / Спорт / От 4 до 80-годишни участници събра велопоходът в Плевен

От 4 до 80-годишни участници събра велопоходът в Плевен

велопоход Плевен

Близо 30 участници на възраст от 4 до 80 години се включиха във велопохода днес в Плевен, организиран от Областния информационен център в града. Спортната изява е последната от поредицата, организирани в област Плевен в рамките на националната  инициативата „Да спортуваме заедно” за популяризиране на  европейските програми, по които се работи в страната.

велопоход Плевен (2)

Стартът беше даден в началото на велоалеята в Градската градина, изградена точно с европейски средства. Маршрутът стигна до началото на Кайлъка и завърши отново в Градската градина.

Всички участници се включиха в томбола за голямата награда – велосипед. Изтеглени бяха двама късметлии . Във възрастовата група до 16 г. велосипед спечели 10-годишният Здравко, ученик в ОУ „Св. Климент Охридски” в Плевен.

велопоход Плевен

При групата на възрастните късметът се усмихна на 32-годишният  Мариян Гарвански.

велопоход Плевен

Организаторите раздадоха и поощрителни награди – пет пакета с рекламни материали, тениска, шапка, чаша и химикалка и пет чадъра с логото на европейските програми.

велопоход Плевен
Финалът на най-малкият участник – 4-годишния Валентин Илиев, който не за първи път се включва в масови спортни инициативи, организирани в Плевен.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...