Акценти
Начало / Крими / Откриха крадени вещи в частни домове в село Новачене

Откриха крадени вещи в частни домове в село Новачене

Крадец

Полицаи откриха крадени вещи в частни домове село Новачене. Вчера за времето от 08.00 ч. до 15.00 ч. на основание утвърден План за противодействие на битовата престъпност и опазване на обществения ред в малките отдалечени населени места на територията на РУП – Никопол е проведена специализирана полицейска операция от служители на отдел „Досъдебно производство“ и РУП – Никопол. Извършени са проверки в с. Новачене. Претърсен е частен дом, обитаван от 26-годишен мъж от същото село. Намерени са и са иззети откраднати вещи от къща в същото село, собственост на 51-годишна плевенчанка. Кражбата е извършена миналата година. Вещите се намират на съхранение в Участък „Полиция“ – Новачене. Установен и задържан за 24 часа е извършителят на деянието – 26-годишния мъж от Новачене. Материалите от извършената проверка са изпратени в РП – Никопол за образуване на досъдебно производство.

При извършено претърсване на частен дом, обитаван от 25-годишна жена, са намерени и иззети част от вещи, обект на друга кражба от частен дом в същото село. Кражбата е станала през месец юни тази година. Иззетата вещ се намира на съхранение в РУП – Никопол. Жената е разпитана и освободена. Работа по случая продължава разследващ полицай.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...