Акценти
Начало / Крими / Неправоспособен водач на мотопед без регистрационни табели предизвика катастрофа до с. Тотлебен

Неправоспособен водач на мотопед без регистрационни табели предизвика катастрофа до с. Тотлебен

мотопед

Неправоспособен водач на мотопед без регистрационни табели предизвика катастрофа до село Тотлебен. Инцидентът е станал на 27 август около 16.45 часа на първокласен път. 58-годишният водач е от град Славяново. Той управлявал мотопед „Херкулес – Прима 4“ без регистрационни табели и при движение от центъра на селото към първокласния път не спрял на знак „СТОП“,  като отнел предимството на  правилно движещия се лек автомобил „Опел-Мерива“ с водач 42-годишен от село Обнова.

При удара мотопедистът пада на пътя и получава фрактура на дясна предмишница и охлузни рани. Транспортиран е в ЦСМП – Плевен, където му е оказана медицинска помощ и е освободен за домашно лечение. Водачът на автомобила е изпробван с техническо средство „Дрегер 7510“ за алкохол и уредът е отчел 1,34 промила алкохолна концентрация. Местопроизшествието е посетено от разследващ полицай и експерти. Уведомен е дежурен прокурор.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...