Акценти
Начало / Любопитно / Д-р Емилова черпи за рожден ден

Д-р Емилова черпи за рожден ден

д-р Емилова

Д-р Людмила Емилова е родена на 1 септември 1943 г във Варна. Завършва Варненския медицински институт през 1969 г., като в последствие придобива специалности по вътрешни болести и ревматология и кардиология. Въпреки богатите си познания и опит в сферата на официалната медицина, през 1991 г. д-р Емилова се оказва с множество хронични заболявания.

Случайността я среща с известната българска природолечителка Лидия Ковачева, от която лекарката научава за чудесата на омекотеното лечебно гладуване с плодове и чай с мед. Прилагайки неколкократно системата върху себе си и променяйки начина си на хранене, за една година тя успява да излекува тежка мигрена, хроничен гастрит и колит, чернодробна стеатоза, анемия и атония на жлъчния мехур. Впечатлена от добрия резултат, лекарката решава да посвети живота си на своите пациенти, които искат да се лекуват по тази система. Така на 5 май 1993 г. д-р Емилова открива своя клиника, работеща по методите на природонаучната медицина. В началото лекарката е сама, но постепенно към нея се присъединяват все повече млади хора, въодушевени от чудотворната сила на плодолечението. Повечето от тях чрез тази система са преодолели собствените си здравословни проблеми, или са били разочаровани от ограничените възможности на конвенционалната медицина.

През 1996 г. д-р Емилова става член на Лекарската асоциация към Американското общество по натурална хигиена и обменя опит с други нейни колеги, прилагащи лечебно гладуване. През 2007 година лекарката е удостоена с орден „Михаил Ломоносов“ за заслуги и личен принос в развитието на дружеските отношения между народите на Русия и България и за високи постижения в опазването на човешкото здраве. През 2008 г. д-р Емилова завършва магистратура по здравен мениджмънт.

Прочетете също:

Ден на дъвката е днес

На 23 септември през 1848 г. американецът Джон Къртис произвежда в дома си бонбон от ...