Акценти
Начало / Любопитно / В истински празник се превърна авиошоуто на летище Бохот /галерия/

В истински празник се превърна авиошоуто на летище Бохот /галерия/

авиошоу бохот

Тази година времето беше изключително щедро към организаторите на Авиофестивала  „Криле за всички” и на летище „Бохот LM”  днес се събраха близо 50 летателни машини – леки самолети, мотопарапланери, мотоделтапланери.

Пристигнаха участници от цяла България, а около машините им се събра многобройна любопитна публика.  Програмата започна с демонстративни групови полети на делтапланери, които изпълниха атрактивни фигури в небето, посрещнати с одобрителни възгласи на въодушевената публика.

авиошоу бохот

След тях в слънчева светлина се окъпаха и мотоделтапланеристите.  После те  дадоха свободно небе за демонстрационни полети с леки самолети.

авиошоу бохот (2)

Вълнуваща част от днешната програма на авиошоуто бяха и свободните полети. Десетки бяха желаещите да изпитат тръпката на полета и да погледнат от високо над ширналите се поля край Плевен.  Най-много бяха желаещите да полетят с най-новата придобивка на летище „Бохот LM” – самолетът „Пайпър томахоук”, на който ще се обучават професионални пилоти.

авиошоу бохот

За тези, които не събраха смелост да полетят, организаторите предложиха разходка в базата на летище „Бохот LM”  и разглеждане от близо на самолети и друга летателна техника.

авиошоу бохот (3)

Свободните полети на летището край Бохот ще пподължат днес до 18 часа. А, ако днес сте пропуснали да посетите авиошоуто, можете да го направите и утре, неделя.Програмата предвижда отново свободни полети  и полети с граждани от 9 до 12 часа, след което ще започне презентацията на Жан Кристоф на тема „ Създаване  и обучение на доброволчески отряди за спасяване по въздух, вода и земя”

От 14 до 15.30 часа  отново ще има свободни полети и полети с граждани, след което 12-то издание на фестивала „Криле за всички” ще бъде закрито.

авиошоу бохот (4)авиошоу бохот (5)

авиошоу бохотавиошоу бохот (6)

Прочетете също:

Ден на дъвката е днес

На 23 септември през 1848 г. американецът Джон Къртис произвежда в дома си бонбон от ...