Акценти
Начало / Крими / Върховният касационен съд призна Александър Печеняков за невинен

Върховният касационен съд призна Александър Печеняков за невинен

Александър Печеняков

С решение от 20 февруари тази година Върховният касационен съд на Република България е оставил в сила присъдата на Апелативния съд във Велико Търново, с която бившият  кмет на община Долна Митрополия – Александър Печеняков, беше признат за невинен по обвинението за злоупотреба със служебно положение във времето, когато е бил кмет.

Великотърновския апеланивен съд се произнесе на 7 юли миналата година и с присъдата си отмени присъдата, наложена на Печеняков от Окръжен съд – Плевен в края на месец март 2014 г.. А именно – четири месеца условна присъда с 3-годишен изпитателен срок и 1 000 лева глоба. Плевенският окръжен съд тогава осъди бившия кмет за липса на контрол при изграждане на дига в с.Биволрае, и го оправда по останалата част от обвиненията – за  нарушени служебни задължения и неизпълнение на актове на Общинския съвет.

Делото срещу Александър Печеняков се проточи няколко години, но с решението на Върховният касационен съд се слага окончателният му край, а Алрександър Печеняков е признат окончателно за невинен..

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...