Акценти
Начало / Общество / Общо 70 ще са новите тролеи в Плевен – още 30 идват до октомври 2015 г

Общо 70 ще са новите тролеи в Плевен – още 30 идват до октомври 2015 г

Нови тролеи

Общо 70 ще са новите тролеи в Плевен – още 30 ще бъдат доставени до октомври 2015 г. Бройката на возилата ще подмени изцяло автопарка, който покрива потребностите на града от този тип транспорт, информира за infopleven инж. Ангел Несторов, управител на „Тролейбусни превози”. Новите возила са заложени още в извършеното предпроектно проучване за Интегрирания градски транспорт, но в последствие е преценено, че финансирането може и да не е достатъчно за тях.

30-те тролея ще бъдат доставени по ОП ”Регионално развитие”, в чийто бюджет към края на програмния период се оказва, че има налични средства и могат да бъдат реализирани предвидени проектни дейности. Договорът по плевенския проект предвижда още ремонт на съществуващата контактна мрежа и на 5 от най-възловите кръстовища в града, създаването на депо и на електронни табла на спирките на градския транспорт, информира Несторов.

Комисията за защита на конкуренцията се е произнесла категорично в полза на „Тролейбусен транспорт” във връзка с обжалването на обществената поръчка за изграждането на тролейбусно депо в Плевен, информира още Несторов. До дни ще стане ясно дали решението ще се обжалва във ВАС.

Проектите за ремонта на контактната мрежа на тролеите са в съгласувателен режим с институциите, за да започне изпълнението им, добави той.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...

2 коментари

  1. Плевенчанин

    И ако не ги паркират по улиците на града тия тролеи, да пречат на движението. Цена няма да имат.
    Под окръжна болница точно преди кръстовището перманентно има паркиран един от старите тролеи. В нарушение на Закона за движение по пътищата, в нарушение на правилника на фирма тролейбусен транспорт и в риск за движението. Въпреки всичко вече за толкова години никой не взе мерки срещу това безобразие. Ако и с новите тролеи ще е така, благодаря за инвестицията!

  2. не са виновни тролейбусен транспорт, че общината 20 години не прояви загриженост да постори депо за основния транспорт на Плевен. Новите тролеи няма как да са на улицата не само защото ще пречат, а зашото е чисто безобразие да оставиш превозно средство на стойност 500 000 евро на улицата без надзор. както вероятно си забелязал, нови тролеи по улиците няма, а старите са на доизживяване