Начало / Култура / Деян Павлов е новият главен диригент на Плевенската филхармония
_p

Деян Павлов е новият главен диригент на Плевенската филхармония

_p

Деян Павлов е новият главен диригент на Плевенската филхармония, информира за infopleven Евлоги Илиев, директор на културния институт. Почитателите на класическата музика имаха удоволствието да видят първата му изява на плевенска сцена в концерта „Музикални бисери” със солист проф. Анатоли Кръстев, който се състоя снощи в зала „Катя Попова”. Освен изявен професионализъм, Павлов демонстрира и артистичен контакт с публиката, който допринесе за удоволствието от концерта.

Деян Павлов ще бъде назначен от 1 февруари. Изборът му за главен диригент на културния институт е лодкрепен на 100% от Министерството на културата, информира още Илиев. Павлов е работил с филхармоничните оркестри на Пловдив, Русе, Варна. Занимава се и с преподавателска дейност.

Основните изисквания към новия главен диригент на Плевенската филхармония бяха да е доказан професионалист, с многобройни контакти в културните и музикални среди, с амбиции да съдейства за развитието и доказването на оркестъра, да работи еднакво добре както с оркестър, така и с хор. Павлов е отговорил на всички критерии, затова е поканен да заеме поста главен диригент, добави Илиев.

Един от най-важните ангажименти на новия главен диригент и на директора на Плевенската филхармония ще е да възстановят Националния певчески конкурс на името на “Гена Димитрова” през 2015 година. Освен това сцената на Плевенската филхармония целогодишно ще е отворена за изява на млади певци и инструменталисти, лауреати от национални и международни конкурси. Съвместната работа с възпитаници на Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров” ще стане още по-интензивна.

Деян Павлов ще проведе майсторски клас за диригенти от Италия, който ще се състои в началото на април. Преди  това – през март, ще бъде представен интересен концерт по повод християнския празник Благовещение. В още по-близко бъдеще Деян Павлов ще дирижира концерта на 13 февруари, който е посветен на 90-тата годишнина от рождението на оперната прима Катя Попова и се организира съвместно с Община Плевен.

За Даниела Дочева

Прочетете също:

IMG_1967джейлян демирев

20 танцови клубове от страната ще участват във второто издание на фестивала „Любимото ми хорце”

20 танцови клубове от четири фолклорни области на България ще се включат във второто издание ...