Начало / Образование / 71-ви випуск изпраща ВВВУ „Георги Бенковски“

71-ви випуск изпраща ВВВУ „Георги Бенковски“

На 27 юли 2022 г. / сряда/ от 20:00 ч. пред Военния клуб в Плевен със спектакъла  „Полетът е изкуство“ ще бъдат изпратени випускниците от Випуск 2022 „Полковник Борис Дрангов“, който е 71-я след създаването на НВВУ “Георги Бенковски“ през м. септември 1945 г.

Ще прозвучат завладяващите изпълнения на Виолета Боянова, Красимир Янкулов , Живко Хинов, Васил Дошков, а в танци ще се вихрят изпълнителите от Клуб по спортни танци „Дъга” с ръководител Жени Бончева и Клуб по народни танци „Веселяци” с ръководител Цветан Димитров.

Церемонията по присвояването на първо офицерска звание на курсантите випускници  от ВВВУ „Георги Бенковски“ ще се проведе на 29 юли 2022 г. (петък) от 09,00 часа  на площад „Възраждане“ пред мавзолей „Св. Георги Победоносец“. Тогава свидетелства ще получат и кадетите на Професионалния сержантски колеж.

През настоящата учебна година ВВВУ „Г. Бенковски” завършват 26 курсанти, от които две девойки.  Средният успех на випуска е много добър 5,09, а от държавните изпити- много добър 5,22.

Първенец на Випуск-71-ви „Полковник Борис Дрангов“ е лейтенант инж. Михаил Йорданов Йорданов, специализация „Летателни апарати и авиационни двигатели“. Той завършва обучението си с общ среден успех Отличен 5,91 и от държавните изпити – Отличен 6.00. В комплексното класиране лейтенант Йорданов отново е първенец с 91,79 точки. Отличникът на випуска е избрал да служи в Морска вертолетна авиобаза „Чайка“.

Шест випускници завършват обучението си с успех  над 5,50 и с пълно отличие от държавните изпити.

В тържествения акт по присвояване на първо офицерско звание ще участват представители на Президентството, Министерство на отбраната, военни формирования, сродни институции и военно-родолюбивите организации.

Младежкият гвардейски духов оркестър при СУ „Иван Вазов“ – Плевен с ръководител Красимир Янкулов и  Представителния духов оркестър на ВВС  с диригент майор Михаил Младенов ще са музикалните участници в тържествения ритуал.

Прочетете също:

Високи отличия за деца от арт школа „Колорит“ от национален конкурс в Свищов

Деца от арт школа „Колорит“ спечелиха  най-високите отличия на 19-я Национален конкурс – изложба за ...