Акценти
Начало / Образование / Ученици от Плевенско с отлично представяне на националната олимпиада по биология

Ученици от Плевенско с отлично представяне на националната олимпиада по биология

биология

Учениците от област Плевен са се представили отлично на Националната олимпиада по Биология и здравно образование, за това информират от Регионален инспекторат по образованието – Плевен. Юбилейното 40-то провеждане на олимпиадата се проведе в периода от 31 март до 02 април в град Вършец, област Монтана.

От училищата в Плевен на нея се представиха учениците от СОУ „Иван Вазов“: Христо Христов Минев – 7 клас, Виктория Пламенова Росева – 9 клас и Мерилин Мариянова Писина – 9 клас. От МГ „Гео Милев“ се представиха: деветокласниците Росен Ивайлов Банзаров, Кристина Ивайлова Пеева, Страхил Ивайлов Янчев, Ралица Георгиева Кръстева и Екатерина Златева Ватева; единадесетокласниците Ванин Светославов Нейков и Александър Пламенов Атанасов; дванадесетокласниците Вивиан Олегова Цветкова и Кристиян Красимиров Георгиев. От СОУ,,Н.Рилски“ в Кнежа участие взе Емил Росенов Пещенски от 12 клас.

Един от лауреатите на олимпиадата е Вивиан Цветкова от МГ „Гео Милев“. Тя попада в разширения национален отбор на България за международната олимпиада.

Във възрастовата група 9 – 12 клас всички ученици от област Плевен са с оценки над 5.00. В групата 7 – 8 клас двама ученика са в първата 20-ца от всички 60 участника.

На този национален форум бяха връчени и годишните награди от конкурса за учители по биология, на МФ „Св. Св. Кирил и Методии“. Един от двамата отличени учители е г-жа Руми Тодорова – учител по Биология и здравно образование в МГ „Гео Милев“. Наградата е присъдена за изключителни постижения при откриването и развитието на млади таланти в областта на биологията. В продължение на много години тя работи и подготвя учениците, участвали на национални и международни олимпиади по биология.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...