Акценти
Начало / Образование / Плевен се включва в дискусията „Какво очакваме от образованието?”

Плевен се включва в дискусията „Какво очакваме от образованието?”

диалог

Плевен е един от седемте града в страната, в които утре, 15 април, ще се проведе дискусията „Какво очакваме от образованието?”, научихме от Албена  Тотева, началник на Регионалния инспекторат по образованието в Плевен. Дискусията се организира от гражданската платформа за дебат и общо действие MoveBG и има за цел да обедини гледните точки на държавата, бизнеса, неправителствения и културен сектор за това, какво трябва да дава образованието на отделните личности, на обществото като цяло и на икономиката на България в 21 век.

За нас е важно участието в тази дискусия, за да чуем различни гледни точки на заинтересованите страни по проблемите на образованието, каза Албена Тотева. За участие от Плевен са поканени още директори, учители, синдикати и ученици.

Разговорът ще бъде, освен експертен, и човешки – къде са ценностите и духовността в образователната система днес, казват организаторите от MoveBG.

По същото време дискусии ще се проведат в Бургас, Варна, Велико Търново, Пловдив, Стара Загора и Русе. В София ще участват  Тодор Танев, министър на образованието и науката, Саша Безуханова, основател на MoveBG, Мила Искренова, хореограф и писател и Теодор Василев от НЧ „Бъдеще сега”. „Заедно с посланиците на MoveBG ще посветим деня на разговор за образованието и на открит урок по диалог – защото, за да случим качествената промяна, за която мечтаем, необходимо е да чуем всички гледни точки”, добавят организаторите.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...