Акценти
Начало / Икономика / С близо 7 процента се е увеличил потокът на туристи в Плевен

С близо 7 процента се е увеличил потокът на туристи в Плевен

Статистическите данни сочат повишение от 6.73 % на туристопотока в Плевен за първите 10 месеца на 2018 г. в сравнение със същия период на миналата година. Тези данни е съобщил кметът Георг Спартански по време на кръгла маса на тема „Актуални проблеми в развитието на туризма в Плевен, нови тенденции, начини на изграждане на атрактивен и конкурентоспособен продукт в посока към вътрешния пазар”, организирана днес в града ни от Община Плевен. Целта на форума е представители на администрация, ресторантьори, директори на училища, на научни и културни институти, хотелиери, управители на здравни заведения да обменят идеи и добри практики за засилване на туристическия поток към Плевен. На срещата е присъствала и Венелина Червенкова, началник-отдел „Стратегическо планиране и продуктова политика в туризма” в Министерство на туризма, съобщиха от пресцентъра на Община Плевен. Зам.-министър Червенкова е направила презентация за новото туристическо райониране „Общо сътрудничество между общините на район Дунав”.

При откриването на форума кметът Георг Спартански е очертал възможностите на града и общината за развитие най-вече на исторически, културен, винен и здравен туризъм. Като е подчертал, че не бива да имаме мегаломански очаквания за ръст на посещаемостта, тъй като сегашните условия са различни. „Важно е туристите да получат комплексна услуга на високо ниво, което да ги накара отново да дойдат в града ни”, е заявил Спартански, допълвайки, че е нужна обща визия, която чрез засилено рекламиране да стигне до голям брой потенциални посетители на Плевен.

Презентации по време на форума са направили ПГ по туризъм „Алеко Константинов”, Институтът по лозарство и винарство, Регионалният военноисторически музей – Плевен, Туристическо дружество „Кайлъшка долина”, УМБАЛ „Д-р Георги Странски” – Плевен, МБАЛ „Свети Панталеймон” – Плевен, Медицински университет – Плевен. По време на кръглата маса са очертани и основните проблеми, чието решаване ще помогне за устойчиво развитие на туризма.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...