Акценти
Начало / Общество / Съветниците днес отново гледат Бюджет 2020  на Плевен

Съветниците днес отново гледат Бюджет 2020  на Плевен

Общински съвет – Плевен днес отново се събира за заседание. Това е извънредна сесия след вчерашната редовна на местния парламент и се свиква по решение на Председателския съвет на местния парламент. Предложеният дневен ред е в две основни точки.

Първа точка е обсъждане на предложение за изменение в решението за поемане на дългосрочен дълг под формата на кредит от „Регионален фонд за градско развитие“ АД, част от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020, и осигуряване на допълнителни финансови средства от бюджета на Община Плевен под формата на собствен принос. Вносител на предложението е Георг Спартански – кмет на Община Плевен.

Втора точка в дневния ред е повторно обсъждане на предложения проект за бюджет на Община Плевен за 2020 г. Вносител на предложението е Милен Яков – ВРИД кмет на Община Плевен.

До повторното обсъждане на Бюджет 2020 се стигна, след като на заседанието от 13 февруари предложеният проект за бюджет не беше приет. Тогава само 13 от общинските съветници го подкрепиха, а 26 бяха „въздържал се“, против нямаше.

Заседанието на Общински съвет – Плевен днес започва в 9 часа в Конферентната зала на Община Плевен в сграда “Гена Димитрова”.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...