Акценти
Начало / Общество / Стипендии за 6 кандидат-студенти от регион Плевен, посетили форум ,,Къде да учим’’

Стипендии за 6 кандидат-студенти от регион Плевен, посетили форум ,,Къде да учим’’

Днес в галерия „Илия Бешков” в Плевен отвори врати специализирана борса „Образование” . До 7 април всеки, на коготопредстои да продължи образованието си в средно или висше учебно заведение, може да намери най-актуалната информация къде да учи.

Във форума участват 26 учебни заведения от страната и региона. Между тях са университети, професионални гимназии и техникуми, колежи, центрове за обучение, школи, както и издателства и фирми, предлагащи възможности за обучение в чужбина Проявата е организирана от Партнерс експо, сьс съдействието на Отдел “Образование и култура” и Регионален инспекторат по образованието, под патронажа на Кмета на Община Плевен.
Шестима кандидат-студенти, посетили форума „Къде да уча” ще получат право на стипендия. Три от стипендиите се предоставят за обучение в британските програми на Cardiff Metropolitan University (Университета Кардиф Метрополитан) и Висше училище Международен колеж (ВУМК). Според условията на стипендията, всеки кандидат-студент може да получи до 1000 евро за първи семестър, но след като попълни тест по английски език на 6 април на щанда на британските програми. За всеки следващ семестър, наградените ще могат да подържат стипендия, която се определя според успеха им, сумата може да достигне до над 2000 евро за година. Престижните англоезични специалности са в сферата на икономиката, туризма и информационните технологии, които вече се предлагат и във Варна и София.

Други три стипендии ще бъдат отпуснати за специалностите на български език във Висше училище Международен колеж. Всяка стипендия е на стойност 1300 лв. за първи семестър, а през годините на следване тя може да достигне до 3200 лева. Желаещите да се възползват от подобна стипендия ще могат да направят мотивационно интервю с представител на висшето училище отново на 6-ти април.

От ръководството на Висше училище Международен колеж споделят, че стипендиите ще бъдат отпуснати, без студентите да имат ангажимент към организацията спонсор,  а единственото условие е да бъдат покрити критериите при кандидатстване за програмите на британския университет и ВУМК.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...