Акценти
Начало / Спорт / Започва третото издание на Ариана Аматьорска Лига 2012

Започва третото издание на Ариана Аматьорска Лига 2012

От днес започва регистрацията на аматьорски футболни отбори от цялата страна за третото издание на Ариана Аматьорска Лига. Турнирът се организира за трета поредна година от най-продаваната марка бира в България Ариана под патронажа на Президента на БФС Борислав Михайлов.

Мачовете от турнира започват на 20 април в Благоевград. Осем български града ще посрещнат регионалните кръгове от непрофесионалното футболно първенство, а финалистите от всеки кръг ще спорят помежду си в големия заключителен финал на Ариана през това лято. Първенецът сред аматьорските състави ще получи своята голяма награда – двубой срещу шампиона на България по футбол за сезон 2011/2012, а най-талантливият млад състезател ще изкара пробен период при шампионите с надеждата да стане професионален футболист.

Регионалните кръгове от Ариана Аматьорска Лига 2012 ще се проведат в периода април – юни в 2 етапа – директни квалификации и финали. Благоевград, София, Пловдив, Стара Загора, Плевен, Русе, Варна, Бургас ще приемат последователно кръговете в шампионата. В Плевен квалификациите и финалите ще се проведат в периода 1-3 юни. Шестнадесетте финалисти (завършилите на първо и второ място от регионалните турове) печелят правото да представят града си в заключителния финален турнир, който ще се проведе на уникалния за България и Европа мобилен стадион „Ариана Арена“. През тази година във всеки град ще бъде излъчван „местен талант“, чиито футболни умения ще бъдат оценявани от спортните специалисти на Ариана и БФС. Победителят, получил голямата титла на Ариана „Талант на турнира“ ще има шанса да премине през пробен период в националния шампион на страната.

Зрителите на място ще могат да наблюдават всички мачове от европейското първенство по футбол на специални видео стени, монтирани край стадиона на Ариана. Освен това, феновете и техните приятели ще могат да се насладят на различни игри, организирани в рамките на всеки местен турнир.

На снимката: Шампионът на Ариана за миналата година – „Бенефис 2011“ (Благоевград), позира с новата спортна екипировка Diadora, с която ще играят отборите през тази година.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...