Акценти
Начало / Икономика / Стефан Милев: ОИЦ не е само на хартия, а работеща структура

Стефан Милев: ОИЦ не е само на хартия, а работеща структура

Областният информационен център в Плевен работи много добре и доказа, че не е структура само на хартия, а действително работеща. Това каза Стефан Милев – зам.-кмет на Община Плевен и ръководител на проекта, по който беше разкрит ОИЦ – Плевен, при отчитане дейността на Информационния център за периода 2016-2018 г.

За този двугодишен период на действие на проекта екипът на ОИЦ – Плевен е дал близо 2 000 отговора на запитвания на клиенти, свързани с различните европейски програми, организирал е 112 събития в областта – информационни и комуникационни, в които са се включили над 3 900 участници. За популяризиране дейността на ОИЦ – Плевен и на европейските програми са издадени 32 информаионни дипляни в тираж 8 000 броя и са направени 360 публикации в местни и регионални медии.

Ако при създаването на Областния информационен център, името му звучеше като екзотика за хората, то за тях вече няма проблем да потърсят информация. В ОИЦ всеки желаещ може да получи нужната му информация за възможностите за финансиране по различните европейски програми, без да заплаща за тази услуга, отбеляза Милев.

Той даде добра оценка за организираните инициативи от ОИЦ в цялата област, които са били интересни и креативни, и така са стимулирали предприемчивите да се възползват от възможностите да подпомогнат бизнеса си чрез финансиране по европейски програми.

„Надявам се в следващия програмен период Информационният център да подобри още работата си, тъй като все повече хора ще имат нужда от подкрепа с европейски средства за бизнеса си”, каза Стефан Милев и пожела повече дейности и активност от страна на екипа на ОИЦ през следващия тригодишен период.

Новото за новия програмен период е, че средствата за дейност вече ще се осигуряват основно от общинския бюджет, а по проекта ще се финансира издръжката на екипа.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...